SEW Eurodrive
SEW Eurodrive

Architects Hames Sharley produced a unique design which highlights the Client’s corporate image with emphasis on management and staff needs in both the warehouse and office environment.

The project included 800 square metres of warehouse containing an electrical workshop and kitchen with the balance used for storage and maintenance of the product line. The office area includes a reception, boardroom, meeting room, manager’s office and a general open plan office area. An office mezzanine was also incorporated above the general office area.

Building elements included traditional structural steel framing, metal roofing and concrete wall panels to   boundary elevations with feature wall panels and aluminium glazed windows and doors to front elevations. Special glass and CFC cladded fins were installed to provide thermal resistant qualities to the office area. A translucent wall facade system was incorporated at a high level to allow natural light to pass into the warehouse.

Project Overview

Client: SEW Eurodrive

Contract Duration: 8 months

Project Status: Completed Project 2009